Grote park

Bij aankomst in de Puy du Fou® vergeet u de 21e eeuw en begint u aan een reis terug in de tijd! U verkent een prachtig natuurpark van meer dan 50 hectare waar zowel overdag als 's nachts circa 20 grandioze voorstellingen plaatsvinden, 4 authentieke dorpen met kunstambachtslieden zijn te bezichtigen en meer dan 1500 dieren midden in de natuur zijn te bewonderen.

Van de ene naar de andere voorstelling en van het ene naar het andere avontuur reist u door de eeuwen heen. Beleef de felheid van de circusspelen, ervaar het tempo van de stunten die de ridders te paard uitvoeren, volg een pakkend romantisch avontuur met schermduels en droom weg met de onvergetelijke luchtshow van de dansende vogels... Een beleving bij elke eeuw!

Reserveer uw kaartjes voor een intense belevenis!

SEIZOEN 2021: OPENING VAN 10 JUNI TOT 7 NOVEMBER.

>> Raadpleeg de openingskalender 2021

Praktische informatie

- Aangeraden wordt om minimaal 2 dagen uit te trekken voor een bezoek aan het Grote Park.
- Het programma en de tijden voor de voorstellingen zijn op de dag vóór uw aankomst vanaf 17.00 uur op de site www.puydufou.com te downloaden.
- Gratis parkeren.
- Huisdieren niet toegestaan.
- Het is mogelijk om het park tijdelijk te verlaten.
- In het Grote Park zijn eetgelegenheden en picknickplekken aanwezig. 

Praktische informatie

De voorstellingen in het Grote Park:

Le Premier Royaume - Création Originale 2019

Nieuw in 2019: Le Premier Royaume

Stap de Geschiedenis in, te midden van de levensechte decors, speel zelf acteur mee in onze avonturen en word volledig in onze voorstellingen opgenomen. En vanaf 2019 kan u ook in de voetsporen van Clovis wandelen, de 1ste koning der Franken, in de nieuwe originele creatie van Puy
du Fou: "Le Premier Royaume".

La Mystère de la Pérouse

Het Mysterie van La Pérouse

Waan u in 2018 op volle zee met de nieuwe originele creatie van de Puy du Fou: Het Mysterie van La Pérouse! U gaat aan boord en verlaat de haven van Brest, in 1785 natuurlijk, om de onbekende zeeën te verkennen. Beleef de omzwervingen van de mythische expeditie van La Pérouse van binnenuit!

grand-carillon-2017

Le Grand Carillon

In het hart van het 18e-eeuwse Dorp is het Carillon, een ongewone muziekvoorstelling om terug in de tijd te reizen. Op 16 meter hoogte slaan ronddraaiende klokkenluiders op het ritme van de bekendste liederen op 70 reuzenklokken: een indrukwekkende melodische choreografie!

Le-Dernier-Panache-2016

Le Dernier Panache

Beleef een unieke ervaring met deze voorstelling op het grootste podium in het Grote Park van de Puy du Fou! U volgt de glorieuze levensweg van een marineofficier in een ongelooflijke voorstellingszaal. In 1793 nam het leven van deze held van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog in een ultieme strijd voor de vrijheid een verrassende wending... Op 22 april 2017 zal Een Slot met Panache officieel in Los Angeles worden bekroond met de Thea Award voor de Beste Creatie ter Wereld!

Les Amoureux de Verdun

Les Amoureux de Verdun

Voor de Geliefden van Verdun is de Puy du Fou in Los Angeles tijdens de uitreiking van de Thea Awards 2016 met de Award voor de Beste Creatie ter Wereld bekroond.
Aan de hand van liefdesbrieven van een soldaat en zijn verloofde gaat u terug naar de winter van 1916 in een besneeuwde loopgraaf om heldhaftige soldaten te ontmoeten. De dag voor Kerstmis raakten de onderaardse gangen vol rook, beefde de grond bij elke ontploffing en ging het alarm af... Alles leek verloren, maar op die 24e december hadden de soldaten geen enkel vermoeden dat ze een onvergetelijke kerst gingen beleven!

Le Signe du Triomphe

Le Signe du Triomphe

Beleef de ongelooflijke circusspelen in het Gallo-Romeinse stadion van de Puy du Fou®!

Le secret de la lance

Le Secret de la Lance

Een spectaculair middeleeuws avontuur naar de legende van een geheimzinnige lans met buitengewone krachten.

Mousquetaire de Richelieu

Mousquetaire de Richelieu

In een reusachtig theater (een overdekte ruimte met 3000 plaatsen) uit de 17e eeuw kunt u de romaneske avonturen van de Musketiers van Richelieu beleven. Een fantastische voorstelling met schermduels, flamencoballets en ongekende special effects.

bal-oiseaux-fantomes-Puy_du_fou

Le Bal des Oiseaux Fantômes

Ontdek het fantastische ballet van de roofvogels bij de voorstelling De Dans van de Spookvogels...

Les Vikings

Les Vikings

Uit een vlammenzee doemen de woeste krijgers uit het Noorden op en vallen ze het vreedzame Fort van het jaar Duizend aan. Aan de voet van de uitkijktoren woedt de strijd voort met overweldigende special effects.

Orgues de Feu

Les Noces de Feu

Met deze avondvoorstelling in het Grote Park maakt u een feeërieke en wonderlijke reis.
Elke avond verschijnen op het oude meer van de Puy du Fou de romantische muzikanten in hun lichtkostuums, die de muzen en boswezentjes in een fantastische water- en vuursymfonie laten dansen. Deze voorstelling (ongeveer 30 min.).

Cinescenie_PuyduFou

La Cinéscénie®

Al meer dan 12 miljoen toeschouwers, 2 400 spelers op een podium van 23 hectare, 28.000 kostuums, een voorstelling van 1 uur en 30 minuten en talrijke vernieuwingen... De allergrootste avondvoorstelling ter wereld is een mythe geworden die u niet mag missen.

De overige voorstellingen

U kunt ook talrijke andere voorstellingen in het Grote Park bijwonen:

La Renaissance du Château: het al eeuwen in de vergetelheid geraakte kasteel van de Puy du Fou opent voor de eerste keer zijn deuren. De schilderijen spreken u aan, de spiegels houden u in de gaten en de spoken dansen nog steeds...U ontdekt de wonderlijke wereld van het kasteel waar geesten uit het glorieuze verleden nog rondwaren.

 

Les Chevaliers de la Table Ronde: Betreed de fantastische wereld van de legende van koning Arthur bij de Puy du Fou! Aan de voet van de omwalling bewijst Arthur zijn moed tegenover Merlijn. Na de betovering van Excalibur te hebben verbroken, ontdekt Arthur de wonderen van het tovermeer!

 

En niet te vergeten: Les Grandes Eaux, La Légende de Martin, L'Odyssée du Puy du Fou, Les Musiciens Traditionnels, Les Automates Musiciens, Le Monde imaginaire de Lafontaine..
U wordt aangeraden om zeker 2 dagen uit te trekken voor een bezoek aan dit attractiepark om alle voorstellingen bij te wonen!

Ontdek eveneens een leefwereld voor kinderen met springende waterstralen, een speelkasteel en een dierenlabyrint.

De dorpen en bossen van het Grote Park

cite-medievale

La Cité médiévale

Stap in de middeleeuwen en slenter door de steegjes van de middeleeuwse stad.

Le bourg 1900

Le Bourg 1900

Beleef de gezellige sfeer van de oude winkels van het stadje: drukbezochte straatjes en musicerende robotten. U waant zich in 1900!

Grand Parc - Village 18eme Puy du Fou

Le Village XVIIIème

In het 18e-eeuwse dorp is de tijd stil blijven staan. In het authentieke decor van het dorp komen de tradities van die tijd weer tot leven...

Le Fort de l'an Mil

Le Fort de l'An Mil

Verken de set van de voorstelling De Vikings en ontdek een echt gehucht met strooien daken, de kracht van de smid die het ijzer beslaat en het nauwkeurige werk van de gereedschapsmaker.

La vallée fleurie

La Vallée fleurie

In het hart van het bos is de Bloemvallei een ware oase van rust tussen de honderd jaar oude eiken, varens, waterplanten en watervallen.

Prairie des animaux

La Prairie des animaux

In het bos van de Puy du Fou leven meer dan 1400 dieren: konijnen, damherten, wolven, adelaars... maar ook leeuwen, tijgers en struisvogels op 50 hectare ongerepte natuur in het Grote Park.