Praktische info / FAQ

Hier volgen enkele tips en praktische informatie om uw verblijf bij de Puy du Fou voor te bereiden.

In 2021 is het Grote Park open van 10 juni tot 7 november

Profiteer nu: de 3e dag in het park voor slechts € 5 meer per persoon!

De avondvoorstelling "Les Noces de Feu" vindt plaats tijdens de groene periode (zie de openingskalender onder aan de pagina). Deze show is inbegrepen in de ticketprijs voor het Grote Park.

De Cinéscénie vindt plaats op 3 juli en vervolgens op alle vrijdagen en zaterdagen in de periode van 9 juli tot 18 september 2021.

Le bourg 1900Aangeraden wordt om minimaal 2 dagen uit te trekken voor een bezoek aan het Grote Park. De programma's en tijden voor de voorstellingen worden ter plekke of de dag ervoor vanaf 17.00 uur op de internsite van de Puy du Fou bekendgemaakt. Let op: de programma's worden dagelijks bijgewerkt.

Gratis parkeren.

Huisdieren zijn niet toegestaan. Het is mogelijk om het park tijdelijk te verlaten. Vlak bij het Grote Park is een hondenpension (vanaf € 20, reserveren gewenst).

 

restaurantsHet is mogelijk om in het Grote Park te picknicken, maar uitsluitend op de hiervoor ingerichte plekken.

In het Grote Park kunnen personen met verminderde mobiliteit gebruikmaken van een treintje om zich van het Stadje uit 1900 naar de voorstelling De Dans van de Spookvogels te begeven. Bij de Cinéscénie worden ze met een pendeldienst naar de tribunes vervoerd.

Eetgelegenheden: u kunt met gemak iets nuttigen in het park door de aanwezige restaurants (reserveren aanbevolen) en snelbuffetten te bezoeken. Op de avonden met avondvoorstellingen (De Vuurorgels en De Cinéscénie) zijn de meeste restaurants open (reserveren sterk aanbevolen).

Orgues de FeuLES NOCES DE FEU

Met deze avondvoorstelling in het Grote Park maakt u een feeërieke en wonderlijke reis. Elke avond verschijnen op het oude meer van de Puy du Fou de romantische muzikanten in hun lichtkostuums, die de muzen en boswezentjes in een fantastische water- en vuursymfonie laten dansen. Deze voorstelling (ongeveer 30 min.) is inbegrepen bij een bezoek aan het Grote Park tijdens de groene periode (zie de openingskalender onder aan de pagina).

 

Cinescenie_PuyduFou

TIPS VOOR LA CINÉSCÉNIE®

De Cinéscénie-voorstelling is niet in de prijs van het kaartje Grote Park inbegrepen. Aanbevolen wordt om voor de Cinéscénie indien nodig warme kleding en regenkleding mee te nemen. Tijdens de voorstelling zijn fototoestellen en camcorders niet toegestaan.
Voor slechtziende personen worden er audiogidsen ter beschikking gesteld (reserveren aanbevolen).

 

DE PUY DU FOU IS OOK VOOR MENSEN MET EEN FUNCTIEBEPERKING TOEGANKELIJK

Via het label TOURISME ET HANDICAP is het Grand Parc van Puy du Fou en de Cinéscenie toegankelijk voor mensen met een beperking.
Het label verzekert bezoekers met een beperking een verwelkoming die aan hun specifieke behoeften voldoet. Nauwgezet gecontroleerd, Puy du Fou voldoet aan de veeleisende criteria van het label en kreeg een speciaal label voor zowel MOTORISCHE en VERSTANDELIJKE beperkingen.
Als u een rolstoelgebruiker bent, dan zijn er speciale parkeerplaatsen. Aarzel niet om tijdens het reserveren een shuttle aan te vragen die u naar de ingang van het Grand Parc of de Cinéscénie kan brengen. In het park kunt u met een treintje alle dorpen bezoeken. Als u zich moeilijk kunt verplaatsen zijn er bij de receptie rolstoelen beschikbaar (tegen borg). Evenzo kunnen kinderwagens voor een dag worden geleend.
Mensen met een verstandelijke beperking, die begeleid worden, kunnen een aangepast bezoek krijgen.
Als u een gehoorstoornis hebt, kunt u een audiogids/koptelefoon huren om comfortabel van Cinéscénie te genieten.

Tarieven van de Puy du Fou voor personen met een functiebeperking (de kortingen gelden niet in combinatie met de aanbiedingen. Invaliditeitskaart verplicht tonen): 25% korting op het kaartje voor alleen het Grote Park of alleen de Cinéscénie of 20% korting op het kaartje voor het Grote Park en de Cinéscénie

RESERVERING via +33 (0)2.51.62.76.82 of per mail via resa@vendee-tourisme.com

Bij de ingang van het Grote Park worden rolstoelen ter beschikking gesteld (geen reservering vooraf). Bij 5 personen met een functiebeperking is de toegang voor 2 begeleiders gratis.

ZIJN ER RESERVERINGSKOSTEN?

Ja : € 13 voor het reserveren van een verblijf, € 2 voor het boeken van tickets voor Puy du Fou.
Dit tarief is niet per persoon, maar per boeking.

WANNEER ONTVANG IK DE TICKETS VOOR PUY DU FOU?

Zodra uw bestelling wordt bevestigd en betaald, zult u uw elektronische tickets ontvangen, na maximaal 5-7 dagen, per mail of per post.

IS HET MOGELIJK OM HET GELD VAN DE TOEGANGSKAARTJES TERUG TE KRIJGEN?

Nee, het is niet mogelijk om het geld van de toegangskaartje terug te krijgen. Verder worden de toegangskaartjes ook niet teruggenomen of geruild.

WAT ZIJN DE VERKOOPSVOORWAARDEN?

U kunt onze algemene verkoopsvoorwaarden en de voorwaarden van de verzekering bekijken door hier te klikken.

OPENINGSKALENDER 2021

Calendrier 2021