10 goede redenen om voor de Vendée te kiezen

Aarzel niet langer voor uw komende vakantie! Kies voor de Vendée!

Plages et îles

De prachtige fijnzandstranden en de eilanden

De Vendée telt 140 km fijnzandstranden met lichte helling en staat garant voor plezier en veiligheid voor een geslaagde vakantie met het hele gezin. U vindt er ongetwijfeld het ideale strand voor u. Laat u verleiden door de juweeltjes van de Atlantische kust: de bekoorlijke eilanden Ile d'Yeu en Noirmoutier.

Climat

Het milde en zonnige klimaat

Het aantal zonuren in de Vendée is volgens de berekeningen van het weerinstituut Météo France vergelijkbaar met dat van de Zuid-Franse mediterrane departementen en verdient daarmee de benaming 'Vendée - Lichtkust'. Ideaal voor uw komende vakantie of weekend in de Vendée.

Destination famille

De familiebestemming bij uitstek

Dankzij de ligging aan de Atlantische Oceaan is de Vendée DE familiebestemming bij uitstek. U kunt er de geneugten van een vakantie aan zee combineren met diverse vrijetijdsactiviteiten op land en aan zee.

Activités

Activiteiten voor iedereen

Dankzij talrijke activiteiten kunt u (opnieuw) plezier beleven aan onder meer verschillende tochten, waaronder fietstochten (het grootste departementale netwerk met ruim 1.000 km fietspaden) alsook aan watersporten en culturele rondleidingen.

Puy du Fou

Le Puy du Fou®, het beste themapark ter wereld

Wie heeft er niet van de Puy du Fou gehoord? Puy du Fou® werd in 2014 verkozen tot beste themapark ter wereld. U kunt er met het hele gezin genieten van talrijke betoverende voorstellingen en avonturen. Nachtvorstellungen: Cinéscénie und Les Orgues de Feu. die Feuerorgeln.

Marais poitevin

Een gulle natuur: het Marais Poitevin

Ontdek een van de mooiste door de mens gecreëerde landschappen met 100.000 hectare kanalen die deel uitmaken van de natuurlijke omgeving. U hebt zeker al van het Groene Venetië gehoord, met het ontzagwekkende groene bladerdek waar de vletten onder de schaduwrijke afgeknotte essen varen.

Gastronomie

Gastronomie van land en zee

Er zijn talrijke specialiteiten uit de Vendée om uw smaakpapillen te bekoren: zeevruchten en vers gevangen vis, fleur de sel, de Fiefs Vendéens-wijnen met AOC-keurmerk, de mogette (witte bonen), de bonnotte (aardappelsoort) uit Noirmoutier, brioche of gâche (eierbrioche), préfou (knoflookbrood), ham van de Vendée en nog veel meer. En niet te vergeten de sterrenrestaurants en de restaurants met een Bib Gourmand-vermelding die steeds talrijker zijn in de Vendée.

Vendée Globe

Een streek voor grote evenementen: de Vendée Globe

De Vendée Globe, die om de vier jaar plaatsvindt en vanuit Les Sables-d'Olonne vertrekt, is een solozeilrace om de wereld zonder tussenstop en zonder ondersteuning. De beste schippers nemen hieraan deel. De volgende Grand Départ vindt plaats op 8 november 2020.

Facilité d'accès

Een goed bereikbaar departement

De Vendée heeft een dicht wegen‑ en spoornet dat elk jaar wordt uitgebreid. Dankzij de autosnelwegen, de TGV-stations en de luchthavens Nantes en La Rochelle kunnen nationale en internationale reizigers snel naar de Vendée komen.