3 - Opmerkelijk sites en plekken

De langste weg van Europa die bij vloed onder water staat, scholen die omgetoverd zijn in gastenkamers, gîtes en restaurants... Deze opmerkelijke plekken zullen een verrassing zijn, zowel voor uw familie of vrienden als voor uzelf.

De opmerkelijke en mythische oversteek Passage du Gois

Le passage du Gois

Het eiland Noirmoutier is bijzonder aantrekkelijk vanwege de toegangswegen: naast de brug kunt u de Gois gebruiken, een 4 km lange weg die onder invloed van het getij twee keer per dag bij eb is te bewandelen. De oversteek Passage du Gois is een unicum in de wereld en heeft lang de rol van navelstreng voor het eiland vervuld, tot de bouw van de brug in 1971. Op de Gois kunt u ook schelpjes zoeken. 

De restauranttrein Voiture Orient Express in het wallenlandschap van de Vendée

Le chemin de fer de la Vendée - Mortagne sur SèvreWe hebben er allemaal van gedroomd om als bevoorrechte reiziger in de Orient Express te zitten, waarvan de naam symbool staat voor luxe, verre reizen, romantiek en avontuur. U kunt nu reizen, lunchen en dineren aan boord van een authentieke restauratiewagen van de Compagnie Internationale des Wagons-Lits, die de meest prestigieuze treinen van de Orient Express door heel Europa heeft laten rijden.


Een bezoek aan een school in de Vendée waar u ook kunt eten en slapen

Chambres d'hôtes Ancienne Ecole - Boufféré

In het rode stenen en bakstenen gebouw van de voormalige school in Boufféré reist u helemaal terug in de tijd naar de school van weleer. Er zijn natuurlijk aanpassingen aangebracht om de gasten te ontvangen - de klaslokalen zijn nu slaapkamers - maar de ziel van de school is bewaard gebleven. Hier staan de leren schoenen, het schoolschort van vroeger en de schooltas; daar de lessenaars, het schoolbord en de krijtjes.

>> Meer weten
 


Chambres d'hôtes la Maison d'Olivier - Mesnard la BarotièreLa Maison d'Olivier staat in het hart van het wallenlandschap van de Vendée op 15 km van Le Puy du Fou® en de vallei van de Sèvre. Olivier en Isabelle ontvangen hun gasten in een voormalige school uit de 19e eeuw. Dit mooie gebouw vol charme uit 1884 staat in het centrum van de plaats Mesnard-la-Barotière en heeft 4 knusse en ruime gastenkamers met veelbelovende namen: "het geschiedenislokaal", "het wetenschapslaboratorium", "de muziekruimte", "het schrijflokaal" en "het hokje van de surveillant".

>> Meer weten
 

Ecoles Buissonnières - Sainte HermineBij Les Ecoles Buissonnières (spijbeltijd) in Sainte-Hermine is er een andere keuze gemaakt: het behouden van de architectuur en het meubilair van de school en het toevoegen van een zekere moderne elegantie en verfijning. De "schoolsfeer" is misschien niet geheel behouden gebleven, maar de verbouwing is zeer geslaagd en nodigt uit tot rustige nachten waarbij u misschien in uw dromen onbewust schoolherinneringen zult ophalen.

>> Meer wetenrestaurant la récré damvixIn Damvix is in de sinds 1969 gesloten meisjesschool eerst een naai-atelier gevestigd, vervolgens de werkplaats van een pottenbakker en sinds 1989 het restaurant La Récré (het speelkwartier). Enkele jaren geleden is La Récré opgeknapt en uitgebreid zonder dat de ziel van de plek eronder leed. In dit pannenkoekenrestaurant aan het water is er tussen de fresco's en meubelen plaats gemaakt voor het hinkelspel en alles ademt de sfeer van school en kindertijd. De etuis, diploma's en schoolboeken staan er weer net zoals vroeger op hun plaats.

>> Meer weten

 
Espace Gaston Chaissac - Sainte FlorenceL'Espace Gaston Chaissac is een voormalige school die een toeristische locatie is geworden. Kom deze voormalige openbare school ontdekken, die aan de buitenkant precies zoals vroeger, toen de hedendaagse kunstenaar Gaston Chaissac er woonde, is gerenoveerd. De schooltoiletten waar Chaissac schilderde, zijn nu opgenomen op de aanvullende inventaris van historische monumenten.

>> Meer weten