4 - Themagîtes en gastenkamers

Onder meer: slapen in een molen en overnachten in verblijven met een artistieke bestemming.


Chromatic, de artistieke gîte voor muzikanten in Grosbreuil

Gîte Chromatic - Grosbreuil

Vakantieverhuur - Clévacances (4 sleuteltjes) - 6 tot 12 personen

Stiliste France en artistiek directeur David hebben het rumoer van de grote stad ver achter zich gelaten om zich op het platteland, op een landgoed van 5.000 m2 te midden van de velden, te vestigen en anders te leven. Door hun ervaring en talent te combineren, hebben ze deze plek een artistiek tintje willen geven en u in hun passie voor onder meer muziek, cinema, literatuur en schilderkunst laten delen. In de salon worden er muziekinstrumenten ter beschikking gesteld: een piano, gitaren, een drumstel en percussies. Ook kunt u gebruikmaken van de bibliotheek, het videoprojectiesysteem, het audiofiel geluidsysteem, een IMac van de nieuwste generatie met muziekplaylist, een video en een tv.

Nieuw in 2016: de workshops van Chromatic
France, uw gastheer, die het merk "les jolies choses" heeft opgericht, biedt breilessen  aan. U maakt een stuk naar keuze samen met de andere oprichtster van Jolies Choses, Marcelle "Mumy" Durez
Pénélope, een vriendin van France, komt naar Chromatic om u te helpen om uw eigen pop te maken. En niet zomaar een pop! De pop "Happy To See You" is een "handgemaakte" pop. Om de smaak van de kindertijd en de mooie dingen opnieuw te ontdekken!

>> Meer weten
 

Domaine de la Boulaie in Treize Vents

domaine de la BoulaieEr waren eens... ongebruikelijk lodges. In het hart van een park van 30 hectare, met een rijke geschiedenis en een weelderige natuur, hebben Veronique en Christophe Payré een tijdloos dorp, dat uit 14 lodges bestaat, bedacht en gecreëerd. Het Domaine du la Boulaie is een innovatief concept voor een atypisch verblijf in houten lodges rond een thema, het thema van verhalen... Slapen in de schuilplaats van Peau d'Ane, bezwijken aan de Charmante Prins, het hol van de heks ontdekken of de schuilplaats van de Ogre, beleef met het hele gezin een magisch verblijf in het land van de verbeelding.

>> Meer weten
 

Le Bistrot des Amis in Pouzauges

Le Bistrot des Amis - Pouzauges

Vakantieverhuur - Gîtes de France (4 korenaren) - 4 personen

Op 30 minuten rijafstand van Le Puy du Fou® vindt u te midden van de groene heuvels een zeer sympathiek oord: Le Bistrot des Amis. In het hart van het wallenlandschap van de Vendée raakt u in deze gîte met 4 korenaren gegarandeerd helemaal ondergedompeld in de sfeer van een bistro uit 1900. Het hout, het zink en de rode vichystof geven deze voormalige werkplaats van een ebbenhoutbewerker een originele en stijlvolle sfeer.

>> Meer weten


La Maison de la Malnaye: de sfeer van de zestiger jaren in Les Lucs-sur-Boulogne
 

La Maison de la Malnaye - Les Lucs sur BoulogneGastenkamers - Gastentafel
 
Als u heimwee hebt naar de jaren 1960, kunt u zich in de aan dit thema gewijde slaapkamer in La Maison de la Malnaye helemaal in dit tijdperk onderdompelen: een biljard, oude kappersdroogkappen als leeslampjes, een vintage koelkast als opbergkast en nog veel meer. Dit oude gebouw is in het geheel smaakvol ingericht.

>> Meer weten


Slapen in een watermolen: de molen van La Roche in Tiffauges
 

Le Moulin de la Roche - TiffaugesGîte en gastenkamers - 5 sterren
 
Philippe en Catherine Maindron hebben besloten om een al jaren gesloten voormalige watermolen in een gîte met luxe gastenkamers om te bouwen... Binnen wordt de oude steen met hedendaagse en ultramoderne elementen gecombineerd. New-York City is het nieuw kloppend en bruisend hart van de molen. Het trappenhuis is gebouwd met industrieel materiaal en versierd met een monumentale fresco van Times Square... In de zeer ruime bruidssuite troont een rond bed...
Buiten de gîte is het een klein paradijs. De natuur is gul... met een harmonieuze rivier die lui kronkelt... Een Romeins bruggetje dat erover loopt... Een bosrijke heuvel dat het geheel een aangenaam reliëf geeft.

>> Meer weten