Nieuws

Potager extraordinaire - La Mothe Achard

Feest van de buitengewone moestuin: feest van de pompoen

Elk jaar vindt in oktober de landelijke wedstrijd van de grootste pompoen plaats in de Buitengewone Moestuin in La Mothe-Achard.
In 2013 won Medhi Daho de prijs voor de grootste pompoen met een vrucht van 646,5 kg.

Les foulées du Gois

Les foulées du Gois: de race tegen de zee

Elk jaar in juni komen de liefhebbers van hardloopwedstrijden naar de oversteek Passage du Gois. Les foulées du Gois trekt duizenden deelnemers die deze uitzonderlijke zee-omgeving kunnen bewonderen. Dertig internationale atleten racen tegen de opkomende vloed. Kom en beleef deze indrukwekkende confrontatie tussen mens en natuur.

Les sports d'hiver à la mer

Wintersporten aan zee

Bergactiviteiten en pootjebaden, dit kan elk jaar in La Barre-de-Monts/Fromentine!

De badplaats La Barre-de-Monts/Fromentine biedt tijdens de schoolvakantie van februari gloednieuwe en ongewone activiteiten aan zee en in het hart van ongerepte natuurgebieden. Deze badplaats beschikt over 7 km fijnzandstranden aan de rand van het staatswoud van Les Pays de Monts en is een ideaal speelterrein voor liefhebbers van nieuwe sensationele ervaringen. Sledehonden en wandelaars met sneeuwschoenen treffen zeilwagenrijders en kitesurfers op het strand.

Geboden activiteiten: een tocht met hondenslee, een koetsrit, een eerste kennismaking met wandelen op sneeuwschoenen tijdens een seminachtelijke tocht, schatzoeken, banketbakkersworkshops met recepten uit bergstreken, een eerste kennismaking rolskiën en nog veel meer.