Nieuws

tour-eiffel

VENDÉE IN HET HART VAN PARIJS TIJDENS DE VENDÉE GLOBE

De Vendée zal op het wedstrijdsecretariaat van de Vendée Globe in 2016 in Parijs, aan de voet van de Eiffeltoren, worden voorgesteld. Vanaf 7 november 2016, en gedurende de wedstrijd, zal de Vendée talrijke evenementen aanbieden, met elke week een bestemming in de Vendée in de schijnwerpers.

arnaud-boissieres

ARNAUD BOISSIÈRES, HET PROJECT NEEMT VORM AAN.

"De eerste keer eindigde ik na 105 dagen en de tweede keer na 91 dagen. De wedstrijd afleggen in minder dan 90 dagen zal een grote uitdaging worden. "Dit is de ambitie van Arnaud Boissières voor zijn derde solotocht rond de wereld. Het is een van de negen schippers die de Vendée Globe tweemaal opeenvolgend hebben afgelegd en Arnaud zal proberen om de wedstrijd een de derde keer te beëindigen. Hiervoor kan Arnaud Boissières rekenen op de steun van La Mie Caline. De 22ste die zich voor de Vendée Globe heeft geregistreerd, de schipper die in Sables-d'Olonne woont, start op 6 november aan boord van een Farr van 2007.

jean-pierre-dick

JEAN-PIERRE DICK HEEFT ZICH VOOR DE VENDÉE GLOBE GEKWALIFICEERD

Na 3600 mijl solo tussen de Canarische eilanden, Kaapverdië, de Azoren en Lorient, heeft Jean-Pierre Dick zijn opleiding solozeilen voltooid. Hij neemt dus deel aan de grote race aan boord van St Michel-Virbac op 6 november 2016. Op 2 mei neemt hij deel aan de trans-Atlantische race tussen Plymouth en New York en op 29 mei neemt hij deel aan de trans-Atlantische race tussen New York en Les Sables.

romain_attanasio

ROMAIN ATTANASIO HEEFT ZICH OFFICIEEL INGESCHREVEN VOOR DE VENDÉE GLOBE !

De metgezel van Samantha Davies, Engelse zeilster, zal voor de eerste keer deelnemen aan de Vendée Globe. Verre van een beginner, deze zeiler van 38 jaar heeft al ​​10 solotochten van Figaro op zijn palmares. Hij zal varen op de oude boot van Tanguy De La Motte.

stephane_le_diraison

STEPHANE LE DIRAISON BEVESTIGT ZIJN INSCHRIJVING!

Stephane eindigde 4e in de laatste editie van de Route du Rhum (in klasse 40) en kocht in november vorig jaar de oude boot van Hugo Boss d'Alex Thomson, waardoor hij zich op voorhand kon inschrijven. Hierdoor werd hij de 25e schipper in de race.