1 - Start van de Vendée Globe op 6 november 2016

Op 6 november 2016 om 13u02 gaat in de Sables d'Olonne de 8e editie van de non-stop solozeilwedstrijd om de wereld zonder hulp van buitenaf van start.

IMG_92243De schippers zijn drie maanden onderweg, volledig op zichzelf aangewezen en moeten de drie grote kapen oversteken: Kaap de Goede Hoop (Zuid-Afrika), Leeuwin (Australië) en Hoorn (Chili), aan boord van hun zeilschip met een romp, OPEN 60 klasse IMOCA. Vervolgens keren ze terug naar de Atlantische oceaan om te eindigen in Les Sables d'Olonne. De Vendée Globe telt iets meer dan 24.000 nautische mijlen.

Dit wereldwijde evenement wordt elke vier jaar gehouden.


De Vendée Globe: een menselijk avontuur

Het kenmerk van de Vendée Globe is de tijdsduur. Het reglement van de Vendée Globe verplicht tot een reis om de wereld zonder tussenstop en zonder hulp en bekroont zo het vermogen van zeevaarders om tijdens stressvolle momenten technisch te kunnen ingrijpen op hun boot. Een goede voorbereiding is van essentieel belang. Tussen het voorkomen van overbodig gewicht en de noodzaak om vervangingsmateriaal mee te nemen, moet er een subtiel evenwicht worden gevonden dat bepalend zal zijn voor de drie maanden durende race.

Aan de Vendée Globe zullen schippers van het hoogste niveau deelnemen, zowel Franse als buitenlandse schippers, alles is aanwezig om van deze 8e editie een nieuw, spannend avontuur te maken.

Le Village Départ van de Vendée Globe te Sables d'Olonne zal van 15 oktober tot zondag 6 november 2016 toegankelijk zijn voor het publiek (gratis).


Bekijk de trailer van de Vendée Globe 2016