4 - Anders wandelen in de Vendée

In de Vendée zijn opmerkelijke wandeltochten en GPS-wandelingen mogelijk en volgt u onbetreden paden om te leren tekenen en veel meer...

De Randocroquis-paden: om tijdens de tocht tekenen en aquarelschilderen te leren

Randocroquis - Peindre un vignobleDe Randocroquis®-paden zijn in een natuuromgeving aangelegd met het leren tekenen van de natuur als thema. Dankzij het houten meubilair dat speciaal hiervoor ontworpen is, kunnen jong en oud, beginners en ervaren schetstekenaars allerlei slimme tips leren om de landschappen en het erfgoed die ze ontdekken, te tekenen zoals in een reisdagboek.
Voor de liefhebbers van reisdagboeken, zowel beginners als ervaren amateurs, zijn er 23 tekenonderwerpen over vier Randocroquispaden verspreid. U hoeft slechts grafiet‑ en kleurpotloden mee te nemen om de bladzijdes van uw reisdagboek vol te tekenen.

Suggesties voor tekenmateriaal: een schetsboek en potloden zijn voldoende. Maar als u complexere werken wilt maken, kunt u aquarelmateriaal, een kroonpen, Oost-Indische inkt en fijne onuitwisbare stiften meenemen.

Uitvoeringstijd: reken voor de uitvoering van alle geboden onderwerpen op 2 tot 3 uur per site en 15 minuten looptijd tussen twee sites.

Rondom Rocheservière zijn er vier sites (minder dan 8 km):

  • Randocroquispad Le Petit Chemin in Saint-Sulpice-le-Verdon
  • Randocroquispad Le Parc de l'Ognon in Saint-André-Treize-Voies
  • Randocroquispad Le Parc de l'Audrenière in Mormaison
  • Randocroquispad Le Bois de la Boule in Saint-Philbert-de-Bouaine

>> Meer weten


Te gekke wandelingen

La vallée de l'Yon

Met uw smartphone of visiogids vertrekt u op avontuur en maakt u een ludieke wandeling midden in de natuur!
Op het programma staan: schatzoeken, een quiz en video's om u op speelse wijze het erfgoed en de geschiedenis van de Vendée te laten ontdekken.

Keuze uit drie wandelingen:
- in het stadje Rocheservière (2 km),
- in de heidevelden van Saint-Philbert-de-Bouaine (4,5 km),
- rondom Saint-André-Treize-Voies (3,5 km).

Mooie opmerkelijke wandelingen voor plezier met familie of vrienden!

>> Meer weten


GPS-wandelingen in Saint-Jean-de-Monts, Notre-Dame-de-Monts en La Barre-de-Monts

Randonnée dans les vignes

Vertrouw eerder op uw GPS dan op uw gevoel om raadseltjes en schatzoeken op te lossen!

U kunt een GPS bij het toerismebureau huren en de trajecten volgen met erfgoed, geschiedenis en architectuur als thema om het noordwesten van de Vendée op speelse wijze te ontdekken!

Informatie en GPS-verhuur bij:
- Het toerismebureau van Fromentine/La Barre-de-Monts: +33 (0)2 51 68 51 83
- Het toerismebureau van Notre-Dame-de-Monts: + 33 (0)2 51 58 84 97
- Het toerismebureau van Saint-Jean-de-Monts: 0826 887 887 (€ 0,15 incl. btw./min. vanaf een vast toestel)

 

Geocaching: een moderne uitvoering van schatzoeken

Geocaching is nu een zeer populair hightechspel. Geocaching is een speelse buitenactiviteit. U hoeft slechts de coördinaten van een verbergplaats (te vinden op een internetsite) op een GPS of smartphone in te voeren. Vervolgens gaat u, nadat u kennis hebt genomen van de aanwijzing, tijdens de wandeling op zoek naar de verbergplaats.

Met de GPS kunt u zich immers oriënteren en de weg uitstippelen naar verbergplaatsen die u op een milieuvriendelijk wandeltraject kunt ontdekken. Met familie of vrienden of in uw eentje kunt u met geocaching de flora, de fauna en het erfgoed ontdekken en ook nog een beloning krijgen!

De Vendée, waar talrijke schatten verscholen liggen, telt 722 verbergplaatsen waarvan 300 in Le Pays Yonnais. Bij verschillende toerismebureaus kunt u kennismaken met deze vrijetijdsactiviteit. In Saint-Jean-de-Monts bestaat de schat uit een luchtdichte box met daarin een opschrijfboekje waarin u uw indrukken kunt opschrijven alsook ruilvoorwerpen. Het toerismebureau van Les Achards biedt een nieuwe editie van het ludieke Rally Nature-parcours rondom het meer Le Jaunay.