1 - Watersportactiviteiten

De Vendée, een paradijs voor glijsporten

Surfen, kitesurfen, duiken, kanoën en kajakken... Hebt u er altijd van gedroomd om de natuurelementen te trotseren en nieuwe sensationele momenten op en in het water te beleven? Circa 120 clubs en verenigingen in de Vendée zetten zich in voor de beoefening van watersportactiviteiten. Met talrijke spots is dit departement een bestemming die zowel beginners als ervaren beoefenaars moeten hebben bezocht.
 

sport-de-glisse-en-vendeeWaar kunt u deze sport beoefenen?
Het eiland Noirmoutier (2 kitesurfclubs), La Barre-de-Monts/Fromentine (3 clubs), Brétignolles-sur-Mer (4 clubs), het eiland Ile d'Yeu, Jard-sur-Mer, Le Château-d'Olonne, Longeville-sur-Mer (4 clubs), Olonne-sur-Mer, Les Sables-d'Olonne (2 clubs), Saint-Gilles-Croix-de-Vie (3 clubs), Saint-Jean-de-Monts, Talmont-Saint-Hilaire en La Tranche-sur-Mer (3 clubs).

>> Meer weten

Spots in de Vendée:
Langs de wilde kust van Saint-Gilles-Croix-de-Vie tot La Tranche-sur-Mer vindt u de mooiste surfspots:
- La Sauzaie in Bretignolles-sur-Mer: vandaag de dag zeker de bekendste spot in de Vendée met een reef wave... 's avonds een mooie glacy wall en kilometer tube waves...
- Les Dunes in Brétignolles-sur-Mer: een beach break (van 1 tot 1,5 m),
- Sauveterre in Olonne-sur-Mer: vooral voor surfers, altijd golven en voor alle smaken (twee lange rijen rechte reefs en een beach break),
- L'Aubraie in Les Sables-d'Olonne: de take-off is snel en de linkse zeer diep... een goede plek voor goofies,
- De baai van Les Sables-d'Olonne: ideaal met westen‑ en noordwestenwind,
- Les Conches (Bud Bud) in Longeville-sur-Mer tot het strand La Terrière in La Tranche-sur-Mer: een oneindig rechtlijnig strand dat tube waves kan geven, een beach break met een hoop tube waves,
- De aanlegsteiger in La Tranche-sur-Mer: een zeldzame spot met lange zijdelingse rechte golven.

>> Meer weten
 

In de Vendée is stand up paddle helemaal in!

stand-up-paddle-en-vendee

Op de kust van de Vendée gaan steeds meer mensen stand up peddelen. Deze watersport komt uit Hawaï en is sinds 2006 een zeer trendy sport aan de Franse kust. Het gaat om het staand peddelen op een grote surfplank.

Waar kunt u deze sport beoefenen?
Het eiland Noirmoutier, het eiland Ile d'Yeu, La Barre-de-Monts, Notre-Dame-de-Monts, Saint-Gilles-Croix-de-Vie, Brétignolles-sur-Mer, Olonne-sur-Mer, Talmont-Saint-Hilaire, Longeville-sur-Mer, La Tranche-sur-Mer (2 clubs), La Faute-sur-Mer en Mervent.
 

Prauwvaren in de Vendée

De prauw uit Polynesië, de VA'A, is in Europees Frankrijk een nieuwkomer in de wereld van de glijsporten en speelt een steeds grotere rol op de kust van de Vendée. Sinds enkele jaren kan de wandelaar in de kuststreek van de Vendée opmerkelijke vaartuigen met uitleggers aan de linkerkant ervan op zee ontdekken.

Waar kunt u deze sport beoefenen?
Het eiland Ile d'Yeu, Les Sables-d'Olonne, La Tranche-sur-Mer, La Faute-sur-Mer, L'Aiguillon-sur-Mer, Luçon, Saint-Hilaire-des-Loges, Fontenay-le-Comte en Damvix.

>> Meer weten
 

Varen met lichte zeilboten, bewoonbare zeilboten, zeilplanken en catamarans in de Vendée

voile-en-vendee

Kom naar de Vendée om met een lichte zeilboot, een bewoonbare zeilboot, een zeilplank of een catamaran te varen. Keuze uit 34 clubs.

Waar kunt u deze sport beoefenen?
L'Aiguillon-sur-Mer, het eiland Noirmoutier (6 clubs), La Barre-de-Monts/Fromentine, Brétignolles-sur-Mer (2 clubs), La Faute-sur-Mer, het eiland Ile d'Yeu, Longeville-sur-Mer, Notre-Dame-de-Monts, Les Sables-d'Olonne (2 clubs), Saint-Gilles-Croix-de-Vie (2 clubs), Saint-Hilaire-de-Riez (2 clubs), Saint-Jean-de-Monts, Talmont-Saint-Hilaire en La Tranche-sur-Mer (2 clubs).


Strandzeilen en speedzeilen in de Vendée

char à voileAfhankelijk van het tij en de wind maken 17 clubs in de Vendée gebruik van de lange stranden die met eb droog komen te staan en zo een ideaal sportterrein zijn voor beginners en ervaren beoefenaars (vanaf 7 jaar).

Waar kunt u deze sport beoefenen?
La Barre-de-Monts/Fromentine, het eiland Noirmoutier (2 clubs), het eiland Ile d'Yeu, La Faute-sur-Mer (2 clubs), Longeville-sur-Mer, Notre-Dame-de-Monts, Saint-Gilles-Croix-de-Vie (2 clubs), Saint-Hilaire-de-Riez, Talmont-Saint-Hilaire, Saint-Jean-de-Monts en La Tranche-sur-Mer.

>> Meer weten
 

Kanoën en kajakken, roeien, duiken, sportvissen en zeetochten in de Vendée

canoe-en-vendee

Neem de tijd om de zeewereld te ontdekken tijdens het zeeduiken, kanoën en kajakken of gewoon tijdens een vis‑ of pleziertocht op zee...

Waar kunt u kanoën en kajakken?
19 clubs in de Vendée.

>> Meer weten

Waar kunt u roeien?
3 clubs (het eiland Noirmoutier, Chavagnes-en-Paillers en La Roche-sur-Yon).

Waar kunt u duiken?
9 clubs in de Vendée (het eiland Noirmoutier, Saint-Gilles-Croix-de-Vie, Le Château-d'Olonne, Les Sables-d'Olonne (3 clubs), het eiland Ile d'Yeu (2 clubs) en La Roche-sur-Yon).
 

Waar kunt u aan boord stappen voor een boottocht?
16 clubs en verenigingen in de Vendée.
 

NIEUW IN 2016 IN DE VENDÉE - NAUTISCHE ACTIVITEITEN

Aquakart in La Chaize Giraud

aquakartOp het meer van Jaunay, een uniek initiatief in de Vendée met gliss speed, de eersteelektrische waterkart. Uit de vaststelling dat er niets tussen de waterfiets en jetski bestaat, is de aquakart ontstaan, die voor iedereen toegankelijk is, vanaf 8 jaar, zonder vergunning. Deze machine, 100% Frans, stelt gebruikers in staat om ecologisch van snelheid te genieten.

>> Meer weten

 

Waterteleskiën in L'Aiguillon-sur-mer

Atlantik wake park Of u een beginner of ervaren waterskiër bent, u kunt op elk moment van de dag op het grote Wake Park van de Vendée komen riden. Met deze nieuwe activiteit kunt u waterskiën (op ski's) en wakeboarden (op een soort snowboard) zonder hinder van het weer, geluid en koolwaterstofuitstoot. De durfals en riders op zoek naar een adrenalinestoot kunnen riden op verschillende modules (kicker, slider, fun box) die op het parcours zijn aangebracht. 

>> Meer weten
 

La Cabane in Brem sur Mer

la cabane brem sur mer Ervaar de gezelligheid in deze oude oesterhut die werd omgevormd tot een nautische basis en oesterbar. U kunt kanoën of rechtstaand peddelen in het hart van de moerassen of in de richting van de oceaan die vlakbij ligt. Indien gewenst kunnen gebrevetteerde monitors u begeleiden.

>> Ontdek la Cabane in Brem sur mer