2 - Jachthavens

Tussen L'Herbaudière en L'Aiguillon-sur-Mer aan de kust van de Vendée liggen talrijke jachthavens afgewisseld met droogdokzones. Deze havens worden in de zomer druk bezocht en hebben historische en geografische specificiteiten waardoor elke aanlegplaats in deze jodiumrijke omgeving bijzonder wordt. De Vendée telt 11 jachthavens met vloedbekkens en droogdokken (6500 plaatsen en 4230 aanlegringen).

5 havens met vloedbekkens in de Vendée:

Port Joinville

Port Joinville - eiland Ile d'Yeu

648 plaatsen (waarvan 233 voor bezoekers) - Diepwaterhaven

Dit is de belangrijkste aanleghaven van de Atlantische kust. Het jachtbassin ligt in een oude vissershaven en is te allen tijde bereikbaar. Met uitstekende beschutting tegen alle weersomstandigheden!


 

Port de Noirmoutier

Haven van L'Herbaudière - eiland Noirmoutier

580 plaatsen (waarvan 50 voor bezoekers) - Diepwaterhaven
Met zijn strategische ligging tussen de eilanden van Zuid-Bretagne en de Golf van Biskaje is de haven van L'Herbaudière een onmisbare aanlegplaats. Op het eiland Noirmoutier zijn ook droogdokhavens: de haven Le Morin (850 aanlegringen in de droogdokzone) en de haven Patrimoine in Noirmoutier-en-l'île.

 

Port de Saint Gilles Croix de Vie

Haven La Vie - Saint-Gilles-Croix de-Vie

1160 plaatsen (waarvan 160 voor bezoekers) - Diepwaterhaven
De jachthaven van Saint-Gilles-Croix de-Vie wordt gekenmerkt door de uitzonderlijke beschutting tegen alle weersomstandigheden, de bereikbaarheid bij eb en vloed en de ontvangstcapaciteit voor de pleziervaarders die komen aanleggen. 

La Chaume - Les Sables d'Olonne

Haven Olona - Les Sables-d'Olonne

1500 plaatsen (waarvan 110 voor bezoekers) - Diepwaterhaven
Dit is de grootste jachthaven van de Vendée en een van de belangrijkste van de Atlantische kust. De haven Olona staat vooral bekend om de havenvoorzieningen die geschikt zijn voor het houden van grote watersportevenementen. De haven beschikt over 600 meter pontons die bestemd zijn voor deze activiteiten, wateren van ruim 5 meter diep, een uitgestrekte esplanade aan wal (het Place Vendée Globe) en een gezellig en comfortabel clubhuis... In deze haven is ook het Vendée Globe-dorp gevestigd.


Port BourgenayHaven Bourgenay- Talmont-Saint-Hilaire

660 plaatsen (waarvan 50 voor bezoekers) - Diepwaterhaven
De haven Bourgenay ligt in de plaats Talmont-Saint-Hilaire en is een aangelegde haven met een bassin in diep water.