1 - Thalassotherapiecentra

De weldaden van het zeewater, het universele symbool van de "oorspronkelijke bron van het leven", voor lichaam en geest, worden steeds meer gewaardeerd. Laat u verleiden tot een weldadige kuur in de twee thalassotherapiecentra van de Vendée!

Hotel Côte Ouest blaast nieuw leven in in het thalassocentrum van Les Sables-d'Olonne

Relais ThalassoHet hotel Côte Ouest Thalasso & Spa staat beschut in een 3,5 hectare groot zeedennenbos, aan de oever van een meer, tegenover de oceaan en biedt een uitzonderlijk uitzicht op de baai van Les Sables-d'Olonne.

"Wij zijn een cruiseschip met passagiers aan boord," zegt Sylvie Dubreuil, de manager van het hotel. Meteen bij de ontvangst proeft u de sfeer: oude hutkoffers als balie, metalen balken... in de loungebar met clubfauteuils, Chesterfield, oude gueridons... voor een sfeer met een "British" tintje. Het restaurant tegenover de zee heeft de aanblik van een oud gerestaureerd boothuis met oude brikstenen en metalen balken. In de ruimte hangen schitterende reusachtige kristallen kroonluchters met passementstrookjes. De 94 kamers en 3 suites zijn volledig gerenoveerd en ingericht in "scheepshutstijl". Alle kamers hebben warme kleuren, een dik tapijt en een balkon.

Het thalasso‑ en spacentrum is 1490 m² groot en biedt u: pakkingen, baden, onderwaterjetstreams en modelages. In de salons van het centrum en in de kruidentheebar wordt wachten een plezier. Het centrum maakt gebruik van ervaren teams met hydrotherapeuten, fysiotherapeuten, schoonheidsspecialistes en bekwaam personeel op het gebied van voedingsleer, sportcoaching en relaxatie.

Bij de spa hebt u, om even op adem te komen, 8 cabines ter beschikking in de cocooningruimte, waarvan 3 tegenover de zee en kunt u genieten van een modelage, milde behandelingen en een beautymoment.
En om uw gezondheidskapitaal te vergroten, is het zeewaterparcours een echte troef: een op 32°C verwarmd zeewaterzwembad, een waterjet met zwanenhals, bubbelbanken, een tegen-de-stroom-in-loopparcours, een jacuzzi, onderwaterjetstreams en aquagymruimtes. Bij de gezondheidsruimte horen ook een fitnesszaal (met professionele begeleiding), sauna, oosterse hammam en een aromatherapieruimte.

Nieuw in 2016, Welzijn à la carte! 
Persoonlijke ondersteuning door welzijn- en gezondheidswerkers om bepaalde gewoonten, die het dagelijks evenwicht verstoren, te begrijpen en te veranderen (natuurgeneeskundige, diëtist, osteopaat, reflexoloog, sportcoach). Het is een beoordeling van uw vitaliteit, een uitgebreide herschikking van het lichaam.

>> Meer weten over het 4-sterrenhotel Côte Ouest Thalasso & Spa - Les Sables-d'Olonne

 

Thalasso in Saint Jean de Monts

 Thalasso Saint Jean de Monts

Ontdek het Thalasso van Saint-Jean-de-Monts en kies voor essentiële verzorging en het in acht nemen van de traditionele thalassotherapietechnieken in overeenstemming met de natuur dankzij de jodiumrijke zeelucht, de uitgestrekte gebieden in de regio en het gebruik van zeeklei uit de baai van Bourgneuf.

Thalassotherapie in Saint-Jean-de-Monts: 3.000 m² in het hart van een zeedennenbos, waar u sinds 1989 in alle rust kunt ontspannen.
De kuurgasten kunnen gebruikmaken van aquabikelessen, een buitenjacuzzi, hydrosensorieel materiaal en een SPA. Sommige verzorgingsonderdelen kunnen per twee tegelijk worden gegeven (baden, massages, pakkingen e.d.).

De verse, natuurlijke en niet-gerecyclede zeeklei is een waar concentraat van oligo-elementen dat op een temperatuur van 45°C volgens medisch voorschrift wordt aangebracht en in het bijzonder in de reumatologie wordt aanbevolen.
Het Thalasso biedt verschillende kuren, waaronder Bulle de bien-être (wellnessbubbel) en Maman-bébé & Co (mama, baby en co) en u kunt er ook leren om met diabetes om te gaan en dankzij een totale verzorging beter met deze ziekte te leren leven.

Nieuw in 2016 : de essentiële Thalasso-kuur
De essentiële voordelen van de zee voor een diepgaande hermineralisatie: een programma dat uw lichaam "oplaadt" met zeemineralen en sporenelementen.             

>> Meer weten over het 3-sterrenhotel Best Western Hotel Atlantic Thalasso - Saint-Jean-de-Monts