Cultuur en erfgoed

Ontdek het historische erfgoed van de Vendée: van de prehistorie tot de Vendéeoorlogen met eveneens de middeleeuwen en de renaissance! Dankzij deze erfgoedstukken uit het verleden waant u zich in een andere tijd en plaats.
Deze geschiedenisrijke oorden zijn rijk aan historische overblijfselen die u niet onberoerd zullen laten. De priorij van Grammont in Saint-Prouant is uitstekend bewaard gebleven en het feodale kasteel van Sigournais is als historisch monument geklasseerd.
Ontdek eveneens het natuurerfgoed van de Vendée met talrijke parken en tuinen, van Montaigu tot Luçon en van La Mothe-Achard tot Les Essarts!

De prehistorie in de Vendée

Ontdek de prehistorische sites van de Vendée met talrijke overblijfselen zoals de menhirs en dolmens die zeker de moeite waard zijn. Wat u niet mag missen: het prehistorische museum Le Cairn en het Historial van de Vendée waar een grote zaal aan dit tijdperk is gewijd.

Van de middeleeuwen tot de renaissance

Ontdek de historische Vendée met zijn kastelen, abdijen, priorijen en slottorens waar de geschiedenis van de middeleeuwen tot de renaissance weer tot leven komt.

De Franse Revolutie en de Vendéeoorlog

Ontdek de sites die getuigen van de opstand in de Vendée: het Mémorial van Les Lucs, het Logis de la Chabotterie, het Historial van de Vendée, de Refuge de Grasla en Le Puy du Fou®...

Parken en tuinen

U kunt de verandering van kleuren in de parken en tuinen bewonderen, zoals in de middeleeuwse tuinen, de bijzondere moestuinen, de Franse tuinen en de landschapsparken. Iedereen vindt er wat van zijn gading!

Karakteristieke stads en dorpsgezichten

Verken de dorpjes met een uitzonderlijk architectuur en landschapserfgoed. Laat u bekoren door de authenticiteit van de karakteristieke stads en dorpsgezichten van de Vendée.