De Franse Revolutie en de Vendéeoorlog

 • L'Historial de la Vendée aux Lucs sur Boulogne

  Het Historial van de Vendée in Les Lucs-sur-Boulogne

 • La Cinéscénie du Puy du Fou

  De Cinéscénie van de Puy du Fou

 • La Cinéscénie du Puy du Fou

  De Cinéscénie van de Puy du Fou

 • Le Logis de la Chabotterie à Saint Sulpice le Verdon

  Het Logis de la Chabotterie in Saint-Sulpice-le-Verdon

 • Le Mémorial des Lucs sur Boulogne

  Het Mémorial van Les Lucs-sur-Boulogne

De burgeroorlog van 1793 tussen de machthebbers van de Franse Republiek en het katholieke en koninklijke leger van de Vendée heeft in de hele streek zijn sporen nagelaten. Talrijke monumenten en kruisbeelden getuigen vandaag de dag van het geweld dat gepleegd werd door de helse colonnes van Turreau en van de moed van de grote leiders van de Vendée die tijdens de veldslagen schitterden. Met de gevangenneming van generaal Charette in 1796, vlak bij La Chabotterie, kwam een einde aan de Vendéeoorlog. Hij werd naar Nantes gebracht om veroordeeld en gefusilleerd te worden...

Volg de sporen van de Vendéeoorlog:

Het Mémorial van Les Lucs-sur-Boulogne en de glas-in-loodramen van de kerk staan symbool voor de slachting op 28 februari 1794 (564 slachtoffers, onder wie 110 kinderen jonger dan 7 jaar, die hun toevlucht in de kerk hadden gezocht).

In Saint-Sulpice-le-Verdon kunt u bij het Logis de la Chabotterie het aangename leven op het platteland aan het einde van de 18e eeuw ontdekken.

Vlak bij het Mémorial in Les Lucs-sur-Boulogne kunt u bij het hypermoderne museum Historial van de Vendée de geschiedenis van de prehistorie tot de 20e eeuw ontdekken. Aan deze periode is een grote zaal gewijd.

In Les Brouzils kunt u bij de Refuge de Grasla (refuge betekent schuilplaats) het leven ontdekken van de bevolkingsgroepen die tijdens de winter van 1794 naar het hart van het bos Grasla zijn gevlucht. Cultuur en vermaak gegarandeerd.

Le Puy du Fou® in Les Epesses met het Grote Park en de Cinéscénie die de geschiedenis van de Vendée doen herleven, gaan eveneens over deze periode.

Wist u dit? ?

De kapel van La Tulévrière in Saint-Etienne-du-Bois is de enige kapel die in 1794 tijdens de Vendéeoorlog door zijn inwoners werd gebouwd. De bedoeling was om de Heilige Maagd te bedanken voor de bescherming van het gehucht tegen de Helse Colonnes.