Feesten en festivals in de Vendée

 • Cinéscénie du Puy du Fou

  De Cinéscénie van Le Puy du Fou®

 • Festival Poupet

  Het Festival Poupet in Saint-Malo-du-Bois

 • Festival Saint Jazz sur Vie

  Het festival Saint Jazz sur Vie

 • Autrefois Challans

  Autrefois Challans 

 • Fête des battages et des vieux métiers

  Het feest van het dorsen en de oude ambachten in Saint-André-Treize-Voies

Stippel de route van uw vakantie uit met de festivals, voorstellingen, folklore‑ en theaterevenementen die overdag en 's avonds overal in de Vendée plaatsvinden. U kunt genieten van meer dan 500 traditionele en gloednieuwe evenementen.

Van juni tot september: De Cinéscénie van de Puy du Fou is de grootste avondvoorstelling ter wereld! Een groots schouwspel van 1 uur en 40 min., meer dan 10 miljoen toeschouwers, 1200 spelers en dansers, een acteerterrein van 23 hectare en meer dan 24.000 kostuums. Een marskramer vervult de rol van het geheugen van het volk van de Vendée en vertelt aan Jacques Maupillier het verhaal van zijn voorvaderen, van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog.

In juli: Het Festival de Poupet in Saint-Malo-du-Bois is vandaag de dag een van de belangrijkste muziekevenementen in West-Frankrijk. Dit festival op menselijke schaal onderscheidt zich door de ligging aan de voet van de Sèvre Nantaise in de groene omgeving van de Poupetvallei (3.000 plaatsen). Elk jaar kunt u genieten van een eclectische programmering op een twaalftal datums in juli.

Het internationale festival Saint Jazz sur Vie in Saint-Gilles-Croix-de-Vie en Saint-Hilaire-de-Riez luidt elk jaar met het pinksterweekend het muzikale seizoen in. In augustus wordt de zuidkust van de Vendée door een andere jazzy muziekgolf overstroomd met het festival Vague de Jazz (jazzgolf).

Het festival Les Nuits musicales en Vendée Romane (de muzikale nachten van de romaanse Vendée) wordt georganiseerd door de vereniging Les Petites Cités de Caractère de la Vendée. Elke avond houden de artiesten hun optreden op de uitzonderlijke sites van de 6 karakteristieke plaatsjes voor 6 concerten: jazz, barokmuziek, klassieke muziek en opera-avonden.

U kunt ook talrijke andere muziekavonden bijwonen: het Barokmuziekfestival in het Logis de la Chabotterie, het Zomercafé in La Roche-sur-Yon, het muziekfestival Mer & Vie (zee en leven) in Le canton de Saint Gilles Croix de Vie, Face & Si in Mouilleron-le-Captif, Eperluette in Chantonnay en De Brandingsgolf langs de hele kust...
 

Als u een streek bezoekt, ontdekt u ook de rijkdommen, de geschiedenis, de tradities en het terroir ervan. Er worden vele mogelijkheden geboden, van middeleeuwse feesten tot het uitoefenen van de ambachten van weleer, om het authentieke erfgoed, waaraan de Vendée zijn identiteit ontleend heeft, levend te houden.

Op 2 donderdagen in juli en 2 donderdagen in augustus houdt de vereniging Autrefois Challans een "Jaarmarkt van weleer". In de stad Challans staat de tijd dan stil en kunt u de gebruiken en gewoonten van de jaren 1910 ontdekken.

Met andere festiviteiten zoals het feest van de maalderij in Nieul-sur-l'Autise, de jaarmarkt van weleer in L'Hermenault, het feest van het dorsen en de oude ambachten in Saint-André-Treize-Voies en nog veel meer kunt u het leven van onze voorvaderen beter begrijpen.
Op het einde van het jaar schitteren duizenden lichten in de Vendée om u de kerstsfeer van de kerstmarkten en het kerstfeest te laten beleven.