Het eiland Ile d'Yeu

 • Le port de la Meule - L'Ile d'Yeu

  Port de la Meule - Het eiland Ile d'Yeu

 • Crique de l'Ile d'Yeu

  Baai op het eiland Ile d'Yeu

 • Phare de l'Ile d'Yeu

  Vuurtoren Les Corbeaux

 • Balade à vélo sur l'Ile d'Yeu

  Fietstocht op het eiland Ile d'Yeu

 • L'Ile d'Yeu

  L'Ile d'Yeu 

 • La chapelle de l'Ile d'Yeu

  De kapel van Le Port de la Meule "Notre Dame de Bonne Nouvelle"

 • La côte sauvage de l'Ile d'Yeu

  De wilde kust van het eiland Ile d'Yeu

 • Le vieux château de l'Ile d'Yeu

  Het oude kasteel van het eiland Ile d'Yeu

 • Port Joinville

  Port Joinville 

Met familie of vrienden kunt u de mooiste landschappen van het eiland ontdekken. Ontdek de charme van de als natuurgebied geklasseerde wilde kust met de steile rotsen waarboven het vervaarlijk uitziende oude kasteel van het eiland Ile d'Yeu uittorent. Met het kustpad, waarvan het GR-classificatieproces gaande is, en het binnenwegennet, is het eiland de ideale plek voor trektochten. U kunt naar wens een van de routes met bewegwijzering volgen of in alle vrijheid genieten van de tocht. 

Op het eiland Ile d'Yeu kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan zeeactiviteiten: zeilen, zeevissen, zeekajakken, zeeduiken, surfen e.d. en u kunt ook op talrijke stranden terecht om pootje te baden of te ontspannen. Het eiland Ile d'Yeu was lange tijd de belangrijkste haven voor tonijnvisserij van de Atlantische en de visserij speelt er nog steeds een actieve rol. In Port Joinville worden zeebaarzen, zeeduivels, tarbots, dorades, schelvissen en zeevruchten aan wal gebracht.

De wilde kust

In het zuiden van het eiland, tussen de landpunten Pointe du But en Pointe des Corbeaux, laat de wilde kust sterk denken aan de Keltische landschappen van de Bretagne en Ierland. Het landschap wordt gekenmerkt door talrijke kapen en landpunten. Vanaf het landpunt Pointe du Châtelet en Pointe de la Tranche kunt u de ruime zee bewonderen. Le Port de la Meule is een kleine vissershaven die aangelegd is in een ria met als hoogste punt de emblematische kapel Notre Dame de Bonne Nouvelle en vormt een natuurlijke schuilplaats voor zeevaarders. Tussen de baaien liggen de door de kliffen beschermde fijnzandstranden: Belle Maison, de inham van Les Fontaines, Les Sabias (een klein strand omringd door vissershutten), Les Soux en Les Vieilles.

De duinkust

Eenmaal het landpunt Pointe des Corbeaux voorbij krijgt de kust een milde aanblik met een reeks stranden die tegen de duinen aanleunen en waarboven bossen van zeedennen en steeneiken uitsteken. Vlakbij bevinden zich talrijke moerassen die een waar toevluchtsoord zijn voor veel beschermde vogelsoorten. Tussen Le Marais Salé en Ker Châlon zijn de stranden onderbroken door rotsbanken.

Wat u absoluut op het eiland moet zien:

Port-Joinville - Belangrijkste dorp van het eiland en vissershaven.
Fort de Pierre Levée - 19e-eeuwse citadel met militaire architectuur.
La Pointe du But - Noordwestelijk landpunt van het eiland met een prachtig uitzicht.
Le Grand Phare - 20e-eeuwse vuurtoren die van april tot september opengesteld is voor bezoekers.
Le Vieux Château - Middeleeuwse vesting uit de 14e eeuw.
La Pointe des Corbeaux - Zuidoostelijk landpunt van het eiland met een vuurtoren in Art deco-stijl.
Saint Sauveur - Karakteristiek dorp met huizen in de traditionele bouwstijl van het eiland.

Video's

Wist u dit? ?

L'Ile d'Yeu is het eiland dat het verste van de Atlantische kust ligt. Vanaf Fromentine (het dichtstbijzijnde havenstation) duurt de tocht 30 tot 35 minuten. De oppervlakte van het eiland is 23 km² (circa 10 km lang en 3,7 km breed) en u dient 40 km af te leggen als u de hele omtrek van het eiland wilt ontdekken.