Het eiland Noirmoutier

 • Plage de l'Anse rouge - Noirmoutier

  Het strand L'Anse rouge - eiland Noirmoutier

 • Le passage du Gois sur l'Ile de Noirmoutier

  De oversteek Passage du Gois - eiland Noirmoutier

 • Tous à la plage sur l'île de Noirmoutier

  Met zijn allen naar het strand op het eiland Noirmoutier!

 • L'estacade de l'Ile de Noirmoutier

  De pier van Le Bois de la Chaise

 • Balade à vélo sur l'Ile de Noirmoutier

  Fietstocht op het eiland Noirmoutier

 • Marais salants sur lîle de Noirmoutier

  Zoutpannen op het eiland Noirmoutier

 • Le Moulin de la Guérinière

  De molen van La Guérinière

 • Vue aérienne île de Noirmoutier

  Luchtfoto - het eiland Noirmoutier

 • Ile de Noirmoutier

  De havenstad Noirmoutier-en-l'Ile

Het eiland Noirmoutier, waarvan de bijnaam mimosa-eiland luidt, is dankzij zijn uitzonderlijk microklimaat een paradijselijke badplaats voor natuurliefhebbers: blauw getinte zoutpannen op één derde van het eiland, duinen met warm opwaaiend zand en het onderhout waar het heerlijk naar steeneiken, aardbeibomen en zeedennen geurt... In het Bois de la Chaise liggen de grote villa's verscholen die kenmerkend zijn voor Noirmoutier en aan de belle époque en het zeebaden herinneren. Hier op de zandkreken, tegenover het vasteland, zijn toerisme en classic yachting uitgevonden.

Op het eiland Noirmoutier, dat over 40 km strand beschikt, zijn talrijke watersportmogelijkheden voor jong en oud: zeilscholen, zeeactiviteitencentra voor de allerkleinsten, een duikschool, peddelsurfen, strandzeilen en kitesurfen, jetskiën en zeekajakken, zeetochten op oude schoeners, vissen op zee, verhuur en verkoop van watersportmateriaal en boten en nog veel meer.
Daarnaast heeft het eiland drie havensteden: de havenstad L'Herbaudière, de havenstad Morin en de traditionele havenstad Noirmoutier-en-l'île.

Streekproducten

Tussen land en zee biedt het eiland Noirmoutier kwaliteitsproducten waaronder oesters en andere schelpdieren, aardappelsoorten zoals de beroemde bonnotte, natuurzeezout, vissen en schaaldieren.

De Gois, een buitengewone plek

Het eiland is ook bijzonder door de manier waarop het bereikt kan worden: via de brug of via de Gois, een 4 kilometer lange oversteekweg die bij eb kan worden gebruikt en die Beauvoir-sur-Mer met het eiland Noirmoutier verbindt. De oversteek Passage du Gois is een unicum in de wereld en heeft lang de rol van navelstreng voor het eiland vervuld, tot de bouw van de brug in 1971.
De hardloopwedstrijd Les Foulées du Gois: "de race tegen de zee". Elk jaar doen in juni dertig internationale atleten mee aan de hardloopwedstrijd tegen de opkomende vloed... een indrukwekkende confrontatie tussen mens en natuur.

Noirmoutier en de pleziervaart

Het eiland Noirmoutier is een belangrijke plek voor regatta's. Dit prachtige beschermde watervlak is een uitzonderlijk vaargebied. Ieder jaar nemen zeilboten zoals razeilen en Pen Duick-boten deel aan de befaamde regatta's zoals de Lissac Classic Noirmoutier. En op het eiland worden eveneens al 25 jaar lang de beroemde Regatta's van Le Bois de la Chaise door La Chaloupe georganiseerd, waar meer dan 100 werkboten en zeiljachten in een feestelijke en gezellige sfeer met elkaar wedijveren.

Wist u dit? ?

De Gois is de langste weg van Europa die bij vloed volledig door de zee wordt overstroomd. Deze site staat vermeld als schilderachtige site bij het overzicht van de nationale sites en dingt mee om als werelderfgoed van de Unesco te worden geklasseerd.