Het Marais breton

 • Beauvoir sur Mer

  Beauvoir-sur-Mer

 • Bouin

  Bouin

 • Le Gois sur l'Ile de Noirmoutier

  De oversteek Passage du Gois - eiland Noirmoutier

 • Le Moulin de Rairé à Sallertaine

  De molen Rairé in Sallertaine

 • Le port du Bec à Bouin

  De haven Port du Bec in Bouin

 • Les pêcheries à Beauvoir sur Mer

  De visserijgebieden in Beauvoir-sur-Mer

 • Petit port du Marais breton

  De haven Petit Port van het Marais Breton

Het Marais Breton van de Vendée strekt zich uit over 45.000 ha kanalen, vochtige weilanden en voor Frankrijk unieke polders. U ontdekt er de verbindingskanalen die de zoutpannen met de zee verbinden en tevens voor de afwatering van het moerasland zorgen, alsook de 4 droogdokhavens waaronder Port du Bec, genaamd 'de Chinese haven' (geklasseerde site - op palen gebouwde houten pontons).

Het eiland Bouin in de baai Bourgneuf, dat lange tijd tussen land en zee vrij lag, is nu, net zoals de voormalige eilanden Saint Gervais, Saint Urbain en Sallertaine, met het vaste land verbonden. De zoet‑ en zoutwaterkanalen, de sloten en de voormalige zoutziederijen geven het landschap vorm en zijn een schuilplaats voor een zeer rijke fauna met otters, genetkatten, beverratten, palingen, kikkers en talrijke vogels zoals roofvogels, waadvogels, steltlopers en zwemvogels.

In de beschutte wateren van de baai zorgen de kustvisserij en de oesterteelt voor genoeg activiteit in de kleine plaatsjes Bouin en Beauvoir-sur-Mer. U kunt er de huisjes van de oesterkwekers ontdekken en de Vendée Atlantique-oesters degusteren.

Vlakbij bevindt zich een van de grootste windturbineparken van Frankrijk in termen van geproduceerd vermogen. U zult versteld staan van de elegantie van deze machines die tegen de hemel aan langzaam draaien en het dichtstbijzijnde moeraslandschap versieren met hun lange witte bladen.
Ontdek deze schilderachtige plek te voet op de GR8 of met de fiets op het departementale fietspad.

Wist u dit? ?

Een bourrine is een traditioneel huis dat kenmerkend is voor het Marais Breton! Het gebouw is karakteristiek voor het leven in het moerasland aan het begin van de vorige eeuw. Het huis is laag om beschut te zijn tegen de wind en bedekt met een strooien dak.