Het wallenlandschap

 • Les bords de la Sèvre Nantaise

  Les bords de la Sèvre Nantaise

 • Le Bocage vendéen

  Le Bocage vendéen

 • Le Mont des Alouettes aux Herbiers

  Le Mont des Alouettes aux Herbiers

 • Le Puy du Fou aux Epesses

  Le Puy du Fou aux Epesses

 • Rocheservière

  Le Pont de Pélu à Rocheservière

 • Le parc des Rochettes à Montaigu

  Montaigu

In het wallenlandschap vindt u zowel geschiedenis als groene natuur met onder meer bremstruiken, een kronkelende rivier, een abdij en een kasteel. Elk parcours is rijk aan geschiedenis.

Het wallenlandschap is een heuvelland met graslanden en paden voor fiets‑ en wandeltochten, waaronder 350 km GR-paden, 1300 km PR-paden en 400 km fietspaden.

In Saint-Georges-de-Montaigu kunt u aan een van de oevers van de Grande Maine een rustpauze houden bij een gerestaureerde voormalige watermolen, het Rivierhuis (maison de la rivière), waar nu een modern interactief interpretatiecentrum is gevestigd.

Verder kunt u in de richting gaan van Les Landes Genusson en op zoek gaan naar het natuurgebied Cité des Oiseaux. En om nog meer van de overweldigende natuur te kunnen genieten, stapt u aan boord van de Orient-Express die een 22 km lange karakteristieke spoorweg van Mortagne-sur-Sèvre naar Les Herbiers volgt en het wallenlandschap doorkruist.

Als u langs de Sèvre Nantaise komt, ontdekt u de molens, kastelen en middeleeuwse vestingen zoals het kasteel van Gilles de Rais in Tiffauges, waar de geschiedenis en legendes in elkaar overgaan met het verhaal van kasteelheer... Blauwbaard!

Vlak bij Les Herbiers bevindt zich het emblematische themapark Le Puy du Fou® met de historische reconstructies, het grote park Grand Parc® en de avondvoorstelling Cinéscénie®.

In het hoge wallenlandschap zijn nog talrijke belangrijke sites van de Vendéeoorlog te vinden, van het Mont des Alouettes tot het Logis de la Chabotterie, waar generaal Charette na de opstand tegen de jonge Franse Republiek werd aangehouden.

Het woud van Grasla in Les Brouzils is een reconstructie van een schuilplaats voor de families die voor de Helse Colonnes van generaal Turreau waren gevlucht.

In het hart van het natuurlijke dal van de Boulogne kunt u een blik werpen op 7000 jaar geschiedenis in een uitzonderlijk museum: het Historial van de Vendée.

Wist u dit? ?

Tijdens de Vendéeoorlog (1793-1796) dienden de molens van het Mont des Alouettes als optische telegraaf om berichten door te geven. Met behulp van de stand van de wieken werd er geseind naar de opstandelingen van de Vendée om hen te berichten over de troepenbewegingen van de vijand.