Zee en stranden

 • Crique de l'Ile d'Yeu

  Een kreek op het eiland Ile d'Yeu

 • Forêt Domaniale d'Olonne sur Mer

  Het staatswoud van Olonne-sur-Mer

 • Grande plage des Sables d'Olonne

  Het grote strand van Les Sables-d'Olonne

 • Plage du veillon à Talmont Saint Hilaire

  Het strand Le Veillon in Talmont-Saint-Hilaire

 • Plages des Dames de Noirmoutier

  Het strand Les Dames op Noirmoutier

 • Remblai de Saint Jean de Monts

  De dijk van Saint-Jean-de-Monts

 • Tous à la plage en Vendée

  Met zijn allen naar het strand in de Vendée!

Houdt u van fijn zand en van de wilde kust? Dan zal de kuststreek van de Vendée met 250 km beschermde kust, waarvan 140 km strand, al uw wensen vervullen. Het zeewater bij de badplaatsen, dat van zeer goede kwaliteit is, en de enigszins steile stranden bieden plezier en veiligheid voor een geslaagde vakantie in de Vendée voor het hele gezin. De Vendée is de plek bij uitstek voor de liefhebbers van alle watersporten.

Ontdek de badplaatsen van de kuststreek van de Vendée. Met een waaier aan prachtige stranden is het moeilijk kiezen tussen zalig nietsdoen en een actieve vakantie.

Stranden en biodiversiteit

Meerdere kustplaatsen in de Vendée (onder meer Saint-Hilaire-de Riez, La Barre-de-Monts, Barbâtre en La Faute-sur-Mer) hebben gekozen voor aangepaste reinigingsmethoden voor hun stranden. Het strand is immers niet alleen een plek voor ontspanning; het blijft vooral een natuurlijk leefmilieu, een grensvlak tussen zee en duin. Bij vloed brengt de zee een wirwar van zeewier, planten en zeeorganismen naar het strand. Deze natuurlijke inbreng vormt een onmisbare troef voor het milieu en de stabilisering van de duinen en het bijbehorende ecosysteem. Zo wordt mechanische reiniging alleen op zeer druk bezochte stranden toegestaan. De iets wildere stranden worden handmatig onderhouden om een selectieve reiniging te garanderen waar rekening wordt gehouden met de biodiversiteit.

Tochten

Langs de kuststreek vindt u hectares staatswouden: echte zeedennenbossen waar u welkom bent om te picknicken en te wandelen op de GR8.

Verken de Vendée op de fiets en volg het 200 km lange fietspad langs de kust (waarvan 150 km uitsluitend voor langzaam verkeer), van Bouin naar L'Aiguillon-sur-Mer, via de eilanden Noirmoutier en Ile d'Yeu.
En vergeet vooral niet de bekoorlijke plaatsen in het achterland, een ware oase van rust in de natuur vlak bij de zeer gewilde stranden.

Wist u dit? ?

De Vendée is een van de belangrijkste Franse departementen wat beschermde kuststreek betreft. Slechts 20% van de kust is bebouwd.