De Vendée, gastronomie tussen land en zee

Tussen land en zee biedt de Vendée een volledig en traditioneel degustatiemenu. De zeeproducten uit de kuststreek brengen de jodiumrijke smaken op uw bord. In het achterland hebben onder andere de mogettes (witte bonen), de ham en de préfou (knoflookbrood) genoeg pit om uw trek te stillen, waarbij de wijnen van de Fiefs Vendéens (AOC) een subtiele begeleiding vormen. Voor een zoete afsluiting van de maaltijd biedt de kaart van de Vendée talrijke desserts zoals brioches, gâches (eierbrioches) en beignets.

1 - Zeegastronomie

De zeeproducten uit de kuststreek brengen de jodiumrijke smaken op uw bord, zoals de sardines uit Saint-Gilles-Croix-de-Vie, de Vendée Atlantique-oesters, de zeetongen van Les Sables-d'Olonne, zeebaarzen en schaaldieren.

Meer weten

4 - De route van de Vendée Atlantique-oester

Over bijna 80 km kust, tussen de monding van de Loire en de baai van L'Aiguillon, worden elk jaar 13.000 ton schelpdieren geproduceerd. Drie schelpdierbekkens dragen bij aan deze productie: de baai van Bourgneuf - Noirmoutier, Talmont Saint Hilaire en de baai van L'Aiguillon.

Meer weten

5 - Op de wijnroute

De wijngaarden van Les Fiefs Vendéens hebben sinds kort een gecontroleerde oorsprongsbenaming. Deze wijngaarden bevinden zich in vijf verschillende terroirs in het zuidelijke gedeelte van het departement: Brem-sur-Mer, Chantonnay, Mareuil-sur-Lay, Pissotte en Vix.

Meer weten