1 - Zeegastronomie
De zeeproducten uit de kuststreek brengen de jodiumrijke smaken op uw bord, zoals de sardines uit Saint-Gilles-Croix-de-Vie, de Vendée Atlantique-oesters, de zeetongen van Les Sables-d'Olonne, ...
Gastronomie en terroir
Tussen land en zee biedt de Vendée een volledig en traditioneel degustatiemenu. De zeeproducten uit de kuststreek brengen de jodiumrijke smaken op uw bord. In het achterland hebben onder andere de mogettes (witte bonen), de ham en de préfou (knoflookbrood) genoeg pit om uw trek te stillen, waarbij de wijnen van de Fiefs Vendéens (AOC) een subtiele begeleiding vormen. Voor een zoete afsluiting van de maaltijd biedt de kaart van de Vendée talrijke desserts zoals brioches, gâches (eierbrioches) en beignets.
De zeeproducten uit de kuststreek brengen de jodiumrijke smaken op uw bord, zoals de sardines uit Saint-Gilles-Croix-de-Vie, de Vendée Atlantique-oesters, de zeetongen van Les Sables-d'Olonne, ...
In het hart van de Vendée is het goed toeven en ook goed eten.
Met een restaurant met 2 Michelinsterren en zes restaurants met 1 Michelinster is het departement Vendée sinds enkele jaren een nieuwe gastronomische bestemming.
Over bijna 80 km kust, tussen de monding van de Loire en de baai van L'Aiguillon, worden elk jaar 13.000 ton schelpdieren geproduceerd. ...
De wijngaarden van Les Fiefs Vendéens hebben sinds kort een gecontroleerde oorsprongsbenaming. Deze wijngaarden bevinden zich in vijf verschillende terroirs in het zuidelijke gedeelte van het ...
Bezoek de winkeltjes van het terroir van de Vendée. Ontdek het gastronomische savoir-faire van dit genereuze terroir.
In Pays de Monts houden we van moerasgerechten met "zee- en moerassmaak" en hebben we besloten om de traditionele streekgerechten van een label te voorzien.