4 - De route van de Vendée Atlantique-oester

Over bijna 80 km kust, tussen de monding van de Loire en de baai van L'Aiguillon, worden elk jaar 13.000 ton schelpdieren geproduceerd. Drie schelpdierbekkens dragen bij aan deze productie: de baai van Bourgneuf - Noirmoutier, Talmont Saint Hilaire en de baai van L'Aiguillon.

Welkom in het land van de Vendée Atlantique-oester!

Tussen het moerasland en de oceaan volgt u een waar ontdekkingsparcours. U ontdekt hoe de oester groeit, zich ontwikkelt, de unieke kenmerken krijgt waar de hele wereld van geniet, de verschillende benamingen, de kalibers en nog veel meer.


De oestertelers tonen u rechtstreeks op hun werkplek hun vak en kennis, die ze van generatie op generatie overdragen, alsook alle facetten van hun veeleisende beroep.
Werken in een oesterpark betekent zich schikken naar de wisselvallige natuur alsook het ritme van de seizoenen en het getij volgen.
U sluit het bezoek af met een gezellig moment waar u enkele oesters kunt degusteren.

Ontdek de route van de oester van de Vendée in 3 etappes:
- met David Lecossois in La Barre-de-Monts,
- met Jean-Louis Lheriau in Beauvoir-sur-Mer,
- met dhr. Lusseau in Bouin.

Een bezoek aan de oesterputten, het ontdekken van de rijpingsbassins en het werk in het bedrijf, degustaties, een expositie... dit staat allemaal op het programma.

>> Meer weten