De Vélodyssée

Stelt u zich dit eens voor: een route langs de Atlantische kust waar de fiets koning is en de natuur heerst, een fietsroute waar u vrij bent om op eigen tempo te fietsen en de omgeving te verkennen en te bewonderen. Deze fietsroute is de langste van Frankrijk. Welkom op de Vélodyssée, een route van 1250 km, waarvan 70% van de wegen voor fietsers bestemd is en vrij is van autoverkeer (fietspaden en groene wegen) en die van Bretagne tot de Baskische kust door Frankrijk loopt.

La Côte rocheuse

Op weg naar Engeland, Spanje en de Noordzee...

De Vélodyssée is een volledig Europese route en getuigt van openheid van geest. U volgt hiermee een deel van Eurofietsroute 1 die Noorwegen met Portugal via Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje verbindt.
Ook hebt u aansluiting met meerdere internationale routes zoals Eurofietsroute 4 (van het Kanaal tot de Noordzee) en 6 (de Eurofietsroutes van de rivieren vanaf Nantes). 

Pistes cyclables

De Vélodyssée in de Vendée

Tegenwoordig is het fietspad langs de kust van de Vendée die Bouin met L'Aiguillon-sur-Mer via het eiland Noirmoutier verbindt, het meest voltooid en voor 95% af. Heden is er dus 200 km langs de kust aangelegd, waarvan 150 km uitsluitend voor langzaam verkeer.


 

Meer weten over de Vélodyssée