De fietsroutes in de Vendée

7 & 8 juli 2018

Grand Départ
van de Tour de France
in de Vendée

TDF_CompositeGD2

Met zijn 1.150 kilometer fietspaden biedt het departement La Vendée u een optimale fietservaring door een gevarieerd en onverwacht landschap, langs de kust tot aan de Bocage, via de Marais Poitevin. In 2018 zullen de wielerliefhebbers ook kunnen genieten van het grootste internationale wielerevenement, met de Grand Départ van de Tour de France 2018 en de 2 etappes exclusief in de Vendée.

1.150 km departementale fietsroutes

Deze grote fietsparcoursen, opgesplitst in 25 circuits, maken het mogelijk om het departement te doorkruisen van oost naar west en van noord naar zuid, of om er een rondrit door te maken. Ze bestaan voor 35% uit fietspaden in eigen bedding (fietspaden, groene wegen) en voor 65% fietsstroken die door wegmarkeringen gescheiden zijn van de rijbaan (Véloroutes).

630 km lokale lussen

29 fietslussen van 10 tot 80 km doorkruisen het departement, zodat u terug kunt aankomen op uw punt van vertrek.

>> De fietsroutes en -lussen in de Vendée bekijken

>> Onze praktische tips bekijken om uw fietsvakantie voor te bereiden

Accueil Vélo, een keurmerk voor een geslaagde fietsvakantie!

Accueil Vélo is een nationaal keurmerk dat fietstoeristen de garantie geeft dat de ontvangst en service in de toeristische etablissementen met dit keurmerk van hoge kwaliteit is en aan hun verwachtingen voldoet. Dit keurmerk is gebaseerd op een kwaliteitshandvest en wordt toegekend aan verschillende soorten toeristische etablissementen (verblijfsaccommodaties, fietsverhuurders en fietsenmakers, de te bezoeken locaties en recreatieplekken, toeristische diensten) gelegen op minder dan 5 km van de departementale fietsroutes.

>> Ontdek de etablissementen met het "Accueil Vélo" label

De Vélodyssée®, freewheelen langs de Atlantische kust

Stelt u zich dit eens voor: een route langs de Atlantische kust waar de fiets koning is en de natuur heerst, een fietsroute waar u vrij bent om op eigen tempo te fietsen en de omgeving te verkennen en te bewonderen. Deze fietsroute is de langste van Frankrijk. Welkom op de Vélodyssée, een route van 1.200 km, waarvan 70% van de wegen voor fietsers bestemd is en vrij is van autoverkeer (fietspaden en groene wegen) en die van Bretagne tot de Baskische kust door Frankrijk loopt.

De Vélodyssée® in de Vendée
Vandaag verbindt de fietsroute van de kust van de Vendée Bouin met L'Aiguillon-sur-Mer, over 200 km aangelegd langs de kustlijn, waarvan 150 km in eigen bedding. U kunt halt houden en rustig de Passage du Gois en omgeving ontdekken ...

>> Meer weten over de Vélodyssée

Onze tips voor een fietsvakantie in de Vendée

Retour à la liste