Gastronomische Wandelingen

Deze gastronomische wandelingen zijn de ideale kans om de het beste van de Vendeese gastronomie te ontdekken, de rijkdom van haar producten en de kwaliteit van de nieuwe en jonge producenten. Hier vindt u vijf gastronomische wandelingen die u naar de vier hoeken van de Vendée brengen.

Wandeling in Sables D'olonne

Terre de marins, vierde vissershaven van Frankrijk voor de waarde van de geloste producten, Les Sables d'Olonne is nog steeds een must voor diegenen die schaal- en schelpdieren willen proeven: edele vissen zoals tong, maar ook inktvis, schelvis, zeebaars, sardines, makreel, zeeduivel of zonnevis vindt u in de kraampjes, afhankelijk van het seizoen.

Wandeling in Pays de Saint-Gilles-Croix-De-Vie

Geniet van de levenskunst van het Pays de Saint Gilles Croix de Vie. Royaal en delicaat, de omgeving biedt vele smaken om de meest veeleisende smaakpapillen tevreden te stellen. De lokale keuken combineert de zoetheid van de aarde en de zee, een smakelijke mix die uitnodigt tot verwennerij.

Ile de Noirmoutier

De smaken van île de Noirmoutier bieden u een ware zintuiglijke ervaring: oesters, zeebaars en tong, puree van primeur aardappelen, en het zout. Ile de Noirmoutier is een klein stukje Atlantisch paradijs waar toeristen graag even stoppen. Maar dit eiland leeft het hele jaar door, op het ritme van de mannen die het eiland vormgeven en met passie laten groeien...

Wandeling in Vendée Vallée

Het goede humor en de vriendelijkheid van Vendée Vallée zijn ontstaan rond de smaken en culinaire tradities waarvan de witte boon het embleem is. Ook beroemd voor zijn brioche die wordt gekenmerkt door de subtiele smaken van suiker, brandewijn of oranjebloesem, de diversiteit van de streek komt ook tot uiting door middel van de Vins des Fiefs Vendéens...

Zuid-Vendée "Cote terre"

Vanwege zijn geografische ligging is Zuid-Vendée een rijke en gevarieerde streek. Lokale producten en traditionele recepten zullen de smaakpapillen van fijnproevers kunnen bekoren; meloen, witte bonen, Vendée-ham, brioche, en we mogen natuurlijk niet de typische gerechten vergeten, zoals de gevulde Poitevin of Préfoe die als voorgerecht worden gegeten.

Zuid-Vendée "Cote mer"

De Zuid-Vendée zit boordevol schatten en neemt u mee op ontdekkingsreis in de "gezouten" keuken. Geniet van de authenticiteit van Zuid-Vendée aan de kust, en herontdek mosselen, vis en oesters ... producten die zich onderscheiden door de kenmerken van de streek of hun label.