Wijntoerisme

Op de heuvels van Zuid-Vendee en de uitlopers van de Vendée vindt u de wijnmakers. Het departement Vendée kan de familietraditie van de druiventeelt al eeuwenlang bewaren. Onbekend bij het grote publiek, maar zeer gewaardeerd door kenners, de wijnen van de Fiefs Vendéens zijn uitzonderingen: sinds 2011 hebben ze het label Appellation d'Origine Contrôlée (AOC). Omdat goed eten en goede wijn hand in hand gaan, is wijntoerisme een goede kans om de Vendee te ontdekken. Daarom worden er fietstochten in het hart van de wijngaarden, wijndegustaties in de wijnmakerij en bezoeken aan de nieuwe kelders door wijnmakers georganiseerd.

Domaine Saint Nicolas

Thierry Michon cultiveert in drie kleuren wijnsoorten op een leistenen en kleien bodem. Hij was de eerste in de Vendée die met biodynamics begon, in 1995.

Domaine Coirier

In de buurt van Fontenay le Comte heeft Mathieu in Pissotte de deuren van Domaine Coirier geopend. Sinds 1895 is La domaine de la Petite Groie in eigendom van zijn familie.

Vignoble Mercier

De familie Mercier, wijnmakers sinds 1890, is eigenaar van Domaine viticole de Vix AOC.

Domaine Mourat

In Mareuil, bij de familie Mourat, wordt de passie voor wijn sinds 1880 van vader op zoon doorgegeven. Om zijn wijngaarden uit te breiden, heeft Jean Murat geleidelijk de onbebouwde heuvels overgenomen om de oorspronkelijke rassen opnieuw te planten.

Domaine de la Barbinière

Bevindt zich op de geologische grens tussen de Vendée en de vlakte van Luçon, het familiedomein van La Barbinière is een wijngaard van 30 hectare, verdeeld over de heuvels van Lay à Chantonnay.