Domaine Mourat

Jérémy Mourat - Domaine Mourat
Fiefs vendéens

Route de La Roche sur Yon
85320 Mareuil-sur-Lay-Dissais
Tél. +33 (0)2.51.97.36.48
>> Meer informatie

In Mareuil, bij de familie Mourat, wordt de passie voor wijn sinds 1880 van vader op zoon doorgegeven. Om zijn wijngaarden uit te breiden, heeft Jean Murat geleidelijk de onbebouwde heuvels overgenomen om de oorspronkelijke rassen opnieuw te planten. Vandaag exploiteert Jeremy Murat de wijngaard van 122 hectaren.  

Mareuil, gelegen op het kruispunt van drie ecosystemen, bevindt zich tussen Plaine de Luçon, Marais Poitevin en  Bocage vendéen. En Le Lay, de belangrijkste rivier van de Vendée, stroom in het midden van dit hooggelegen dal. Hier zit de de cultuur van de wijnstok in het bloed. 

De familie Mourat produceert wijnen die zo dicht mogelijk aansluiten bij de natuur en eigentijds zijn. Hun filosofie is om de hedonistische geest van proeven en het culturele erfgoed van de regio te in stand te houden. Pinot noir, Cabernets franc en Sauvignon en  Négrette voor de rode wijnen, Chardonnay en vooral Chenin voor de witte wijnen, de wijnverzorging wordt hier perfect beheerst. In totaal wordt 25% van de productie naar het buitenland geëxporteerd.

Het hele jaar door biedt Le domaine Murat op beide locaties wijndegustaties aan, zonder afspraak. De eerste locatie is de wijnkelder in het centrum van  Mareuil sur Lay, aan de voet van Château Marie du Fou en aan de oevers van de rivier Lay. Het kasteel werd in 2000 volledig gerenoveerd en ingericht door de familie Mourat. Dit kasteel heeft een grote uitgeruste keuken en een vergaderzaal voor maximaal 50 personen. Geopend in 2013, de wijnkelder bevindt zich ook in Mareuil op de weg naar La Roche sur Yon. Dit is de plaats waar de wijnen Clos Saint André en Moulin Blanc worden bereid, het beschikt over een grote zaal met terras voor maximaal 80 personen. 

Le Domaine Mourat biedt ook ontdekkingstochten per fiets of paard aan. De dag begint om 9 uur in de kelder met een ontbijt, gevolgd door een tocht door de wijngaarden met degustatie. Een stop voor de lunch is gepland in het Château Marie du Fou, in de schaduw van Le Moulin Blanc of in de wijngaarden en de dag eindigt met een wijndegustatie in de kelder.
 

Retour à la liste