De badplaatsen

 • Le remblai des Sables d'Olonne

  De dijk van Les Sables-d'Olonne

 • Le remblai à Saint Jean de Monts

  Het grote strand van Saint-Jean-de-Monts

 • La grande plage de Saint Gilles Croix de Vie

  Het grote strand van Saint-Gilles-Croix-de-Vie

 • L'estacade de la Tranche sur Mer

  De pier van La Tranche-sur-Mer

De kust van de Vendée telt 18 badplaatsen, die alle karakteristiek zijn.

Saint-Jean-de-Monts, de favoriet bij de kinderen

Met zijn 8 km fijnzandstrand met milde helling biedt Saint-Jean-de-Monts volledige veiligheid voor het hele gezin. U kunt er pootjebaden en veel plezier beleven aan het rapen van pignons (een soort schelpjes). Ook zijn er veel speelterreinen en animaties voor kinderen. Op de esplanade kunt u in een aangename omgeving in alle veiligheid rolskaten. De meeste aangelegde fietspaden zijn beveiligd en uitsluitend voor langzaam verkeer, waardoor prachtige tochten door het woud en het moerasland mogelijk zijn. Het hele jaar door vormen de uitgestrekte stranden een ideale plek om te strandzeilen. In 2015 heeft de stad Saint-Jean-de-Monts het keurmerk toerismeoord gekregen, een kwaliteitsmerk voor de aantrekkelijkste badplaatsen.

Saint-Gilles-Croix-de-Vie, de oudste havenstad van de Vendée

Op het midden van de Vendéese kust ligt Saint-Gilles-Croix-de-Vie, een geklasseerde badplaats met het keurmerk watersportplaats. Saint-Gilles-Croix-de-Vie is de bakermat van het scheepsbedrijf Bénéteau en de pleziervaart (jachthaven met 1.000 ligplaatsen). De charme van het vissersplaatsje nodigt uit tot wandelen langs de kades in het altijd drukbezochte stadscentrum. Het is de belangrijkste Franse haven voor de sardienenvangst van de Atlantische kust. Het stadje, dat bekendstaat om het art de vivre en de bloemenversieringen, is sinds mensenheugenis een ideale plek om vakantie met familie of vrienden te vieren.

Les Sables-d'Olonne, stad aan zee

De badplaats van de Vendée, Les Sables-d'Olonne, staat bekend om het grote fijnzandstrand en de mythische zeilrace Vendée Globe, die om de 4 jaar uit de jachthaven Port Olona vertrekt. Dankzij de havenactiviteiten op het gebied van visserij, handel en pleziervaart blijft Les Sables-d'Olonne het hele jaar door een levendige stad en is het een aanrader voor watersportliefhebbers. Als u het erfgoed wilt ontdekken, moet u zeker door de kleine straatjes slenteren en de levendige getuigenissen van het historische verleden van het stadje bewonderen: voormalige redershuizen, 18e-eeuwse woningen, badplaatsvilla's in verschillende stijlen, vissershuisjes en nog veel meer.

La Tranche-sur-Mer, een dorpje aan zee

La Tranche-sur-Mer is een badplaats die gevrijwaard is gebleven van massale bebouwing en geasfalteerde dijken. Dit dorpje aan zee heeft vele troeven zoals de authentieke landschappen, 13 km strand aan de voet van de duinen en een kwalitatief hoogstaand zwemwater, en is al meerdere jaren betrokken bij de bescherming van het milieu. De wandel‑ en fietspaden lopen door de duinen, de zee en het woud en leiden rechtstreeks naar La Tranche-sur-Mer, het funcentrum bij uitstek dat bekendstaat om de glijsporten in het zuiden van de Vendée.